5 mei 2014
Categorie Geen
5 mei 2014,
 2

De laatste tijd heb ik in MIJN salon veel vragen gekregen over pigmentvlekken.
Het leek me een goed idee iets over dit fenomeen te vertellen.

Wat zijn pigmentvlekken en hoe ontstaan ze:

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordtgenoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Pigment beschermt de huid tegen UV-straling die in zonlicht zit. Als je lang in de zon zit maakt de huid meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je ervan krijgt.
Te veel in de zon is echter nooit gezond: een overdosis aan UV-straling verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. Bovendien kunnen de cellen die pigment maken ‘in de war raken’ waardoor je ophopingen van pigment krijgt: donkere vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken.

Ouderdomsvlekken:

Ouderdomsvlekken (lentigo) komen veel voor. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben wel een of meer van die bruinige vlekjes op de huid. Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op plekken waarmee je veel in de zon komt, zoals je handruggen en je gezicht. Ouderdomsvlekken worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd.
Ouderdomsvlekken zijn bijna altijd goedaardig, behandeling ervan gebeurt vooral uit esthetisch oogpunt. Soms wordt een ouderdomsvlek kwaadaardig (huidkanker), in dat geval is behandeling noodzakelijk. De vlek is dan niet meer egaal van kleur, maar grillig gepigmenteerd. Ga naar de huisarts als een vlekje verandert van grootte of kleur of wanneer het klachten geeft zoals jeuk.

Je kunt beter al op relatief jonge leeftijd aandacht besteden aan de gezondheid van je huid en niet wachten tot er al pigmentvlekken zijn ontstaan.
Zonneschade wordt namelijk in de huid ‘opgeslagen’. In je jeugd opgelopen schade kan op latere leeftijd problemen geven.

Matig zonnen is dus erg belangrijk. Als je dan al voor langere tijd blootgesteld wordt aan zonlicht/ UV licht, zorg dan in ieder geval voor een goede bescherming van de eerder genoemde handruggen en het gezicht. Ook oorschelpen zijn erg kwetsbaar!
In de meest gangbare zonnebrandcrèmes komen stoffen voor die de huid alleen afsluiten en feitelijk schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Met Cenzaa Sunshield bescherm je de huid tegen schadelijke UV straling van de zon, met 100% natuurlijke ingrediënten.
Naast de beschermende factor gaat Cenzaa Sunshield huidveroudering tegen en herstelt het de vochtbalans van je huid.
Cenzaa Sunshield wordt geleverd in een medium en high samenstelling.

Sunshield high is factor 25
Sunshield medium is factor 12

Graag wil ik iedereen aanmoedigen om de huid goed en verantwoord te beschermen. Daarom geef ik in de maand juni en juli 2014 10 % korting op de Cenzaa Sunshield Facial protection.
Een mooi product dat het hele jaar door gebruikt kan worden maar vooral tijdens vakanties onmisbaar is.

Wil je er meer over weten of wil je de Cenzaa Sunshield crème bestellen, stuur mij een privé bericht of bel 06 57138186.
Een SMS of een App kan natuurlijk ook.

Mocht je al pigmentvlekken hebben en deze willen laten behandelen, bel gerust voor een afspraak zodat we samen kunnen bespreken wat mogelijk is.
We hebben al mooie resultaten bereikt met het behandelen van pigmentvlekken in kuurverband!

Zouden jullie deze pagina willen delen?
Samen kunnen we veel mensen bereiken met deze informatie.

Dank jullie wel!
Canan Cox

Bel ons
Route naar ons